Youtube ile yan gelir elde edin

Bilen arkadaşlar için söylemiyorum, malumumuz sanal alemde uzun zamandır computer başında oturarak ciddi paralar kazanan insanlarımız var, dünya genelinde online olarak bu hizmeti veren bir çok sektör bulunmaktadır, bunların içinde en meşhur olanı tabiki +Google AdSense ve  +STEM on Google+  Community video sitesi +youtube.com   youtube bunlar içinde en kolay ve en zahmetsizi olanıdır, kendi çektinğiniz bir videoyu yükleyerek para kazanmaya başlayabilirisiniz tabi her şeyde olduğu gibi bundada önceden belirlenmiş belli başlı kurallar var, youtubeden ocak ayında aldığım iki ödemenin dekontunu sizinle paylaşmak istiyorum, diyebilirimki hiç zaman harcamadan uğraşmadan kazanılan ufak bir miktar para belkide bu sektörde en az olanlardan biri, yalnız şunu söyleyebilirim +AdSense Dashboard  ve +youtube.com google.com dan aylık 5 bin dolar kazanan insanları biliyorum.


Sıfırdan İleri Seviye Youtuber olmak için bilmeniz gereken her şey bu E-Kitab'da 



Read More

İLÇEMİZDE OKUMA KÜLTÜRÜ VE YEREL BASININ ROLU


Okumaya dair çoğu zaman yanlış algılarımız vardır, feodal gelenek ve ananelerin hüküm sürdüğü bir iç ülkede yaşıyoruz 'dünya genellemesinde okuma kültürünün en düşük olduğu bir sömürge hukukuna tabiiyiz.

Kuran'ı Kerimin alak süresinin ilk ayetlerinde okumanın önemine vurgu yapılmaktadır  '' ikra' bismi rabbikelleziy halak  halekal'insane min 'alak   ikra' ve rabbükel'ekrem  elleziy 'alleme bilkalem allemel'insane ma lem ya'lem''   '' Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir alekadan (embriyodan) yarattı, Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir, O Rab ki kalemle yazmayı öğretti, İnsana bilmediği şeyleri öğretti.''

Diğer taraftan Said-i - Kurdî   Kurd Teavun ve teraki Gazetesi  hicri 1324 - miladi 1908 baskısı  birinci sayısında xwendin, xwendin, xwendin diyor, okumanın ve öğrenmenin bu kadar apaçık önemini bildiğimiz halde günde yarım saatimizi bile ayırdığımız söylenilemez.

  Öğrenme isteği insana  verilmiş en büyük iyiliklerden bir tanesidir, Okumak, araştırmak ve bazı şeyleri bilince çıkarmak, ufkunu genişletip, devamlı ileriye gitmeyi düşünmek insanın tabiatında vardır.

Okuma kültürü açısından baktığımızda''Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Rapor’unda kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sıradadır.'' dolayısıyla Türkiye içindede bölgemizin okuma sıralaması en sonlardadır, bu itibarla okumanın ve eğitimin önemini anlatacak bu misyonu üstlenecek aydın gazeteci, yazar, çizerlere görev düşmektedir, hani derler ya ''nasıl yönetilmek isterseniz öyle yönetilirsiniz'' ilçemizin okuma kültürünün ne düzeyde olduğunu merak ediyorsak ilçemizin aydınları olan gazetecilerimize, yazarlarımıza bakmamız yeterli olacaktır.

Beşeri bir varlık olan İnsanın hiç olmazsa  kendisini tanıyıp bilmesinin ve bundan yola çıkarak  bir çok şeyi öğrenmesinin yolu okumaktan, öğrenmekten ve onun nihai  sonucu olan ilimden geçer.

          Bi rasti em çima dixûnin?  Bu soruyu ilçemizde kaç kişi kendisine sormuştur, acaba bizler neden okumak zorundayız? Bu soruya kaçımız cevap aradık? ilçemizin aydın misyonunu elinde bulunduran yerel gazete sahipleri ve muhabirler acep ne kadar toplumu aydınlatmaya, okumaya, teşvik etmiştir, eğer ilçemizde halkın istediği şekilde değilde egemenlerin arzuladığı şekilde gelişmeler oluyorsa o ilçedeki gazetecilerin her boyutuyla kendilerini gözden geçirmesi gerekir, halkın beklentilerine cevap olamayan gazetelerin maddi beklentilerden başka bir fonksiyonu yok demektir.

                                                                                                                                                Cahit Çağabey
                                                                                                     

Read More

KENTLEŞME VE KÜRTLERİN KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKI

KENTLEŞME VE KÜRTLERİN KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKI

Ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı bir nevi hem yerel hem de genel anlamda kendilerini yönetme, kendi yasalarını, kanunlarını oluşturma, istedikleri takdirde kendi devletlerini kurma hakkıdır.
Kürtlerin Cumhuriyet öncesi  kendi kendilerini ulusal anlamda yönetmek isteği üzerine yaptıkları ilk teşşebüs  1847 Botan beyi (Mîrê Botan Bedîrxan) Bedirhan bey, ikincisi ise 1880 deki Şeyh Ubeydullahi Nehri serhildanlarıdır.
Kürtler yaşadığı çoğrafyada (Kurdistan) on yıllardır  karşı karşıya olduğu sömürge sistemi ve onun asimilasyon politikalarına, siyasi, ekonomik, sistemli devlet baskıları ile yerleşim bölgelerine yapılan barajlar  ve benzeri göçertme politikaları gibi nedenlere dayalı olarak sık sık iç ve dış göçler yaşamaktadır.
KENT VE KENTLEŞME
KENT
Kent, anlaşılabilir tabiri ile  toplu yerleşik alanlarının yaygın kullanılan adıdır,  Kırsal olmayan şeklinde de tabir edilebilir, kentin tanımına geçmeden  kırsal kesim  deyince neyi kastettiğimize biraz açıklık getirmekte yarar var,  Kırsal kesim, genel anlamda kentin karşıt anlamı olarak nüfusun büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla uğraştığı yerleşim yerleridir.
Bir yerleşme biçimi ve kollektiv bir yaşam alanı  olarak Kent, ilk insan topluluklarından günümüze  gelişme süreci içinde yakın çağların ve belli bir toplumsal aşamanın ürünüdür.“Kent, sosyal, politik, ekonomik ve kültürel nitellikleri yönetim biçimi ve nüfusu bakımından kentleşmemiş  bölgelerden ayırt edilebilen, genellikle ''ekonomik kriterlere göre kent, mal ve hizmetlerin üretim, dağıtım ve tüketimi sürecinde toplumun sürekli olarak değişen ihtiyaçlarını karşılamak için ortaya çıkan bir ekonomik mekanizmadır''.
Kent sosyolojisini,  kentin ortaya çıkışından günümüze evrimini ve toplumsallaşma sürecine katkısını araştıran sosyolog Louis Wirt'  Toplum bilimi ölçütüne göre  kent’ i “Toplumsal bakımdan benzerlik göstermeyen bireylerin oluşturduğu, göreceli olarak geniş, yoğun nüfuslu ve mekanda süreklilik niteliği olan yerleşik alan olarak nitelemektedir.
 Kent kavramını genel anlamda kısaca tanımladıktan sonra kentleşme  üzerine kısa bir tanımlamaya gidebiliriz.
KENTLEŞME
Kentleşme günümüzden 5,000 ( beş bin) yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktığı bilinmektedir, Kentin gelişimine ilişkin açıklamalarından da anlaşılacağı gi­bi, kentleşmeye sebebiyet veren nedenler, köy ve kent arasındaki itici ve çekici etkenler, kırsal kesimlerde oluşan nüfus fazlalığını buralardan iten faktörlerin yanısıra bu fazla nüfusu kentlere çeken olgularda olmaktadır.
Dar anlamda Kentleşme, kent sayısının ve kentlerde yaşayan nüfusun artması anlamını taşımaktadır, Kent nüfusu kırsal kesimden (köy) şehire (kent) göçlerle artar, Gelişmiş olan devletlerde kentleşme bu şekilde nüfus akınları halinde gerçekleşir.




                                                                                                          C. Çagabey


Read More

 



Top 100 Dropshipping Companies in Europe & Turkey"
is a comprehensive guide designed for aspiring entrepreneurs and e-commerce enthusiasts. Curated by Cahit Çağabey, this resource highlights the most reliable and trending dropshipping suppliers across Europe and Turkey. Whether you're starting your first online store or scaling your business, this book offers valuable insights into supplier features, categories, and direct access links—helping you make smarter decisions in today’s competitive market.


Buy Now       10  Euro





Prepared by Cahit CAGABEY
Site içeriği kaynak gösterilerek kopyalanabilir cahit-cagabey.blogspot.com Blogger tarafından desteklenmektedir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.